Kad bismo morali otkriti što je ono što nas najdublje pokreće na konkretne radnje u našem životu, i to na svim područjima, bile bi to vrijednosti. Sama riječ govori da su vrijednosti ono što nam je vrijedno i zbog čega se usmjeravamo u određenom pravcu, želeći doći do određenog cilja, ili mu se barem približiti.

Definicija kaže ovako: „Vrijednosti su ona načela, vrline ili osobine koje karakteriziraju osobu, radnju ili predmet koji društvena skupina smatra tipično pozitivnim ili od velikog značaja. Vrijednosti su one osobine koje se ističu kod svakog pojedinca i koje ih zauzvrat potiču na djelovanje na ovaj ili onaj način jer su dio njihovih uvjerenja, određuju njihovo ponašanje i izražavaju njihove interese i osjećaje.

Naša priča, koju smo pokrenuli prije gotovo 10 godina, utemeljena je na vrijednostima koje su nam jako važne i koje nas i dalje pokreću da ustrajemo, želeći stvoriti nešto autentično i nešto što možemo podijeliti s drugima.

S obzirom da je u našim Vodicama, a i u cijeloj Lijepoj našoj, vrijeme oko Uskrsa posebno bogato raznim pučkim običajima i tradicionalnim događanjima, u Fjoku je mjesec travanj upravo u znaku vrijednosti.

Nagradna igra koju smo održali također je bila usmjerena na isticanje vrijednosti, i to svih malih proizvođača – OPG-ova, obrta i domaćih radinosti, koje baš vi volite i kojima ste vjerni. Primili smo tako veliki broj vaših reakcija i komentara sa prekrasnim opisima zašto ih volite, zašto kod njih kupujete i što je ono što ih čini posebnima. Nekako je to bio i naš mali poticaj kupnji kod lokalnih proizvođača, i nadamo se da smo u tome, barem malo, uspjeli.

A što se tiče same nagrade, ona je bila poprilično bogata. Dobitnicima smo tako osigurali dvije noći u hotelu Arancini, „Walk'n talk“ vođenu turu Karike kroz centar Vodica, te Fjok slatko/slane pakete pune domaćih delicija.

Zajedničkim druženjem sa našim dobitnicima i iskustvenim vikendom u Vodicama, na najljepši mogući način priveli smo travanj kraju, i optimistično ušli u svibanj, u kojem nas očekuje još puno „lipih“ stvari.

Unaprijed smo vam zahvalni što nas pratite na Facebooku, Instagramu i našem YouTube kanalu.

 Podržimo zajedno - samo - domaće i točka!

  Markove priče - Sve