1. UVJETI PRODAJE

Obrt Fjok (dalje: Fjok) vlasnik je internetske stranice www.fjok.hr.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za krajnje korisnike stranice, te korištenjem stranice korisnici pristaju na navedene uvjete i pravila.

Svi materijali dostupni na stranici su intelektualno vlasništvo obrta Fjok, te se mogu koristiti jedino uz pisano odobrenje vlasnika.

Iznimno, materijal se može slobodno koristiti isključivo u svrhe marketinga i promidžbe, primjerice u promotivnim člancima.

Fjok zadržava pravo na izmjenu ovih Uvjeta kupnje te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adrese koje su isti upisali prilikom registracije.

Pristup na ove internetske stranice ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti, koje su izvan kontrole obrta Fjok, koje ćemo nastojati ukloniti u najkraćem mogućem roku.

Korisnik može svoje upite i komentare poslati pisanim putem, e-mailom ili poštom, a Fjok će poslati pisani odgovor e-mailom ili poštom u zakonskom roku.

2. OSOBNI PODACI I POSLOVNA  SPOSOBNOST

Kupac je fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod posredstvom ove internetske stranice.

Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.
Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina (poslovna sposobnost).

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije.

3. CIJENA

Fjok se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14). Sve cijene izražene su u Eurima (€), te kupac plaća eventualan trošak konverzije valuta.
U cijenu je obračunat PDV. Troškovi plaćanja i međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

Nema minimalnog iznosa pojedinačne narudžbe.

Fjok će periodično, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji, te se isto obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje.

Nakon isteka roka akcijske prodaje obrt Fjok neće primati narudžbe po uvjetima, koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

Cijene svih proizvoda su informativne i podložne promjeni bez prethodne najave.
Fjok može poslati kupon kojim omogućuje kupnju s popustom ili drugim pogodnostima vlasnicima sigurnosnog koda. Kod se može dobiti kao nagrada za prethodnu kupnju, te kao promotivni kod.

4. PODACI O PROIZVODIMA I RASPOLOŽIVOST PROIZVODA

Podaci o proizvodima na ovoj internetskoj stranici napravljeni su prema bazi podataka obrta Fjok.

Fotografijama proizvoda nastojimo prikazati najzorniji izgled proizvoda, ali ne mora nužno odgovarati stvarnosti. Naši proizvodi rađeni su ručno i postoje određena odstupanja. Moguće je i odstupanje zbog različitog podešavanja zaslona na kojem se fotografije pregledavaju.

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na ovoj internetskoj stranici podložni su kvarovima i nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na ovoj internetskoj stranici Fjok zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu.

U slučaju istovremenog naručivanja više korisnika na ovoj internetskoj stranici, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem na Fjok skladištu.
Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Fjok će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, o roku u kojem će biti raspoloživ, te ponuditi izbor odustajanja od kupnje, čekanja do raspoloživosti proizvoda, ili zamjene proizvoda raspoloživim proizvodom.

5. NAČIN KUPNJE NA WEB SHOPU

Kupac bira ponuđene proizvode, koji se pohranjuju u košaricu. U svakom trenutku jasno je istaknut trenutni iznos narudžbe, te je omogućeno dodavanje i uklanjanje pojedinih artikala i količina.

Pristupom meniju „Košarica" kupac dobiva uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu.

Kada je završio s biranjem proizvoda, kupac pristupa u obrazac narudžbe u koji je dužan upisati osobne podatke. Ukoliko se osobni podaci kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja kupac je dužan odabirom navedene opcije točno naznačiti i podatke primatelja.

Nakon primitka svih obveznih podataka iz narudžbe, na ekranu će biti istaknuta obavijest da je narudžba kupca zaprimljena, a kupac će elektronskim putem na naznačenu e-mail adresu primiti potvrdu o primitku narudžbe.

6. NARUDŽBA I TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA

Proizvodi se naručuju odabirom i popunjavanjem elektroničkog formulara. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe. Narudžba se smatra zaprimljenom u trenutku kada Fjok putem internetskih stranica, elektroničkim putem primi narudžbu.

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, Fjok će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen. Ukoliko kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, sugerira se provjeriti:

 • da li je poruka u Junk/Spam folderu; 
 • da li je mailbox pun; 
 • da li se artikli nalaze u košarici nakon prijave na stranicu internetsku stranicu, te ako nisu kupac treba ponoviti proces naručivanja. 

Ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Fjok zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabrano jednokratno online plaćanje, Fjok se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 2 radna dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 2 radna dana od primitka narudžbe, Fjok ne jamči za raspoloživost proizvoda.

7. PLAĆANJE

Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti jednim od 2 načina plaćanja:

 • jednokratno online plaćanje (Maestro, MasterCard, Diners, Visa) karticama putem CorvusPay sustava
 • pouzećem.

Po zaprimljenoj uplati obrt Fjok pakira i šalje naručene proizvode. U slučaju da vašu uplatu ne primimo unutar sljedeća 3 radna dana, smatrat ćemo da ste odustali od kupnje.

Račun za narudžbu dostavljamo na mail adresu kupca.

Uplata se evidentira ručno, nakon vidljive uplate na Fjok žiro računu, a najmanje jednom dnevno svaki radni dan. Kupac je obvezan navesti broj narudžbe kako bi se uplata valjano evidentirala.

Izborom plaćanja putem kartica, klikom na izbornik «Način plaćanja» automatski se otvara zaseban prozor u koji se unose svi traženi podaci.

Prilikom dostave pouzećem iznos robe uvećan za cijenu dostave plaćate dostavljaču. Na svoju e-mail adresu dobit ćete točan iznos koji trebate pripremiti za dostavljača.

Ukoliko je izvršena uplata, a Fjok ne raspolaže naručenim proizvodom zbog nedostatka robe na skladištu, kupac će u primjerenom roku biti obaviješten, te će Fjok izvršiti povrat uplaćenih novčanih sredstava u roku od 10 radnih dana.

U slučaju gore navedene uplate, kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka s obzirom na to da će Fjok izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima.

8. KORIŠTENJE KUPONA I POPUSTA

Svim upisanima u mailing listu, Facebook prijateljima Facebook stranica u vlasništvu obrta Fjok, te članovima određenim udruga ili zajednica, Fjok povremeno daruje kupon za posebne promocije, pogodnosti i sniženja. Kuponi se mogu dijeliti i u suradnji s različitim medijima, kao i drugim digitalnim mrežama.

Kupon je najčešće jedna riječ ili niz znakova. Za obračun popusta u polje KUPON KOD, upišite točan tekst i/ili znakove na kuponu, potvrdite ga – i popust će se automatski obračunati. Polje za upis kupona nalazi se u „Košarici". Pogodnosti kupona moraju se iskoristiti prije završetka Vaše kupovine.

Kuponi mogu, ali i ne moraju biti ograničeni trajanjem i brojem korištenja. 

Popusti mogu biti primijenjeni samo na jedan proizvod, na ograničen izbor proizvoda, na sve proizvode ili na trenutnu akciju. 

Sva pravila popusta bit će jasno naznačena prilikom slanja kupona. 

9. KLUB VJERNOSTI I KARTICE VJERNOSTI

Kupac postaje član Kluba vjernosti (Loyalty club) i vlasnik Kartice vjernosti prilikom registracije i unosa vlastitih podataka, čime ostvaruje određeni popust i čima daje privolu za primanje prigodnih Newslettera.

Članovi Kluba vjernosti ostvaruju mogućnost za skupljanje bodova, na sljedeći način

 • 1 potrošeni Euro = 1 bod
 • kod kupnje u iznosu od minimalno 50€, odnosno sakupljenih 50 bodova, kupac nakon plaćanja ostvaruje pravo na kod sa popustom od 20%, iskoristiv kod sljedeće kupnje
 • kod je jednokratan
 • vremenski rok za iskorištavanje koda je 60 dana
 • nakon korištenja koda bodovi se ponovno počinju skupljati od sljedeće kupnje

10. DOSTAVA

Dostava unutar Hrvatske

 •  naplaćuje se po niže navedenom cjeniku
 1. standardna dostava
 2. expresna dostava
 • dostava unutar Hrvatske za narudžbe iznad 50 € se NE naplaćuje

 

STANDARDNA DOSTAVA do 2kg 2-5 kg 5 - 10 kg 10 - 15 kg 15 - 20 kg 20 - 30 kg
HRVATSKA 5 € 5 € 6 € 8 € 10 € 20 €

 

EXPRESNA DOSTAVA do 2kg 2-5 kg 5 - 10 kg 10 - 15 kg 15 - 20 kg 20 - 30 kg
HRVATSKA 8 € 9 € 11 € 13 € 15 € 25 €

Dostava izvan Hrvatske

 • za zemlje članice Europske unije (EU) naplaćuje se po niže navedenom cjeniku
 • za zemlje koje nisu članice Europske unije (EU) naplaćuje se ovisno o svakoj pojedinoj narudžbi i svakoj pojedinoj državi - zbog različitih carinskih i administrativnih regulativa koje su podložne čestim promjenama

 

    Do 2 kg 2 - 5 kg 5 - 10 kg 10 - 15 kg 15 - 20 kg 20 - 30 kg Rok dostave
1 Slovačka  15€ 18€ 20€ 23€ 25€ 28€ 3 - 4 radna dana
1 Slovenija  15€ 18€ 20€ 23€ 25€ 28€ 3 - 4 radna dana
1 Mađarska 15€ 18€ 20€ 23€ 25€ 28€ 3 - 4 radna dana
1 Češka  15€ 18€ 20€ 23€ 25€ 28€ 4 - 5 radih dana
1  Poljska  15€ 18€ 20€ 23€ 25€ 28€ 4 - 5 radih dana
                 
2 Austrija  15€ 22€ 25€ 28€ 30€ 32€ 3 - 4 radna dana
2 Njemačka  15€ 22€ 25€ 28€ 30€ 32€ 3 - 4 radna dana
2 Nizozemska 15€ 22€ 25€ 28€ 30€ 32€ 4 - 5 radih dana
                 
3 France  22€ 26€ 28€ 32€ 36€ 38€ 4 - 5 radih dana
3 Belgija 22€ 26€ 28€ 32€ 36€ 38€ 4 - 5 radih dana
3 Finska 22€ 26€ 28€ 32€ 36€ 38€ 5 - 6 radih dana
                 
4 Italija 26€ 40€ 44€ 46€ 48€ 50€ 3 - 4 radna dana
4 Švedska 26€ 40€ 44€ 46€ 48€ 50€ 5 - 6 radih dana
                 
5 Irska 36€ 62€ 66€ 68€ 70€ 72€ 5 - 6 radih dana

 

 • Napomena: Fjok zadržava pravo izmjene cijene dostave ovisno o prekomjernoj težini paketa

U standardnu cijenu dostave proizvoda uključeno je pakiranje u kartonsku kutiju obloženu ukrasnim omotnim papirom i vrpcom. Proizvodi su zaštićeni dekorativnom ispunom.

 • Poklon pakiranje

Pred kraj kupnje moguće je odabrati opciju „Poklon pakiranje“, koja omogućava pakiranje u odgovarajuću ukrasnu kutiju s ukrasnom vrpcom. 

Moguće je odabrati i prigodnu poruku otisnutu na kvalitetnom tvrdom papiru. 

Proizvodi su zaštićeni dekorativnom ispunom i omotnim papirom.

Cijena „Poklon pakiranja“ iznosi 5 € po paketu.

Sve narudžbe dostavljaju se od ponedjeljka do petka između 08:00 i 16:00 sati. Proizvod će biti dostavljen kupcu na teritoriju Republike Hrvatske u roku od 3 - 10 radnih dana (subota, nedjelja i neradni dani isključeni) od sklapanja ugovora o kupoprodaji, osim ako je drugačije navedeno u opisu proizvoda. Dostava na otoke se vrši sukladno rasporedu dostavne službe, te može trajati duže od gore navedenog.

Napominjemo kako standardna vremena isporuke mogu odstupati u ovisnosti o vrsti proizvoda i odnosu polazišta/odredišta, od 2 do 3 dana za Hrvatsku i susjedne države, pa sve do 20 dana za udaljene države.

Fjok dostavlja pakete u suradnji s odgovarajućom dostavnom službom, ovisno o svakom pojedinom paketu i mjestu dostave. 

U mogućnosti ste rezervirati željene proizvode, ovisno o njihovoj dostupnosti i fizički u poslovnici Fjok u Vodicama.

11. REZERVACIJA U POSLOVNICI (Click & Collect)

U slučaju preuzimanja robe u poslovnici Fjoka, e-mailom šaljemo potvrdu o preuzimanju proizvoda odmah nakon što vaša narudžba bude spremna za preuzimanje u poslovnici. 

Proizvodi će biti rezervirani u poslovnici na vaše ime na 3 dana. Robu ćete moći preuzeti kada predočite potvrdu za preuzimanje i valjani službeni dokument s fotografijom (npr. osobnu iskaznicu, vozačku dozvolu). Točnu adresu poslovnice i vrijeme otvaranja pronaći ćete na potvrdi rezervacije.

Prije nego što kupite proizvod/ proizvode, možete ih razgledati u poslovnici – kupnja u tom slučaju nije obvezna.

Povrat proizvoda provodi se na isti način kao što je izvršeno i plaćanje.

12. NEUSPJELA DOSTAVA/NEPOZNATA ADRESA

U slučaju da u vrijeme dogovorene dostave niste kod kuće, dostavljač će vas nazvati i s vama dogovoriti novi termin dostave.

Ako primatelj ne postoji na navedenoj adresi ili je adresa nepoznata, dostavljač će pokušati stupiti u kontakt s primateljem i dogovoriti vrijeme i eventualno drugu adresu za dostavu.

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti, Fjok ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova iz cjenika dostave.

13. MATERIJALNI NEDOSTACI DOSTAVE

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku kupac ne preuzima ili da preuzme pošiljku uz provjeru stanja naručenog proizvoda zajedno sa dostavljačem.

Ukoliko je proizvod oštećen, potrebno je napraviti zapisnik, zajedno sa dostavljačem, čime se potvrđuje vidljivo vanjsko oštećenje pošiljke.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak.

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan usporediti primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je u roku od 3 dana uputiti pisani prigovor obrtu Fjok jer se naknadne reklamacije neće uvažavati.

Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti Fjoku, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) kojeg kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

  Uvjeti - Sve